Jdi na obsah Jdi na menu
 


ROZHOVOR S TRENÉREM RADKEM KUNDRATOU

1)Čau Soze, první otázka taková tradiční - prozraď na sebe něco z tvojí bohaté kariéry, jak hráčské, tak i trenérské.
 

Ahoj, svoji kariéru, která je momentálně přerušena kvůli zdraví, jsem prožil v Kyjově, Miloticích a v Rakousku. V Kyjově jsem byl 10 let v mládeži, hráli jsme 2. dorosteneckou ligu, na toto období vzpomínám rád a zůstalo mi z něj hodně kamarádů. Po dorostu jsem šel kvůli škole zpět do Milotic a odmítl hrát v Kyjově pod tehdejším vedení mužskou divizi. Po 4 letech strávených v Miloticích bojem o postup do 1. A třídy (ani jednou se nám to nepodařilo) jsem šel zkusit nižší soutěž do Rakouska, kde jsem strávil 7 let. V létě 2016 jsem se vrátil do Milotic a hned první rok jsme postoupili do 1. A třídy.
Co se týká trenérské kariéry, tak jsem zatím trénoval 2 roky u mládeže a teď rovnou „A“ tým Milotic.

 

2) Co tvoje zranění kolene, kdy se vratíš do zápasů za A mužstvo a budeš pak pokračovat i jako hrající trenér?

V červnu jsem podstoupil operaci menisku a v listopadu mě čeká operace křížového vazu. Do zápasů mám v plánu se vrátit na jaře 2018. Jako hrající trenér být nechci, nemám tuto roli obecně rád.

3) Teď k našemu mančaftu. Jak si spokojený s prvním ne úplně celým rokem sezony?

V prvních kolech panovala velká spokojenost, momentálně je to horší. Sice jsme prohráli jen jednou, ale sbírat bod za remízy je málo. Bohužel jsme v 1.A třídě, která je kvalitní a už se tak neprosazujeme jako minulý rok, navíc naše každá chyba je potrestána gólem v naší síti, což v 1. B nebylo.

4) Měl si dané nějaké cíle do zimní pauzy( počet bodů, umístění)?

Cílem této sezony je samozřejmě záchrana, ale věřím, že by jsme se mohli pohybovat do 10. místa. Po podzimu bych chtěl mít aspoň 18 bodů, ale bude to těžké.

5)  Co tě za odehranou část sezony kladně překvapilo a co naopak by si chtěl zlepšit u A mužstva?

Určitě mě překvapily výkony Erika Machlici, ke kterým mu chybí jen góly. Výkony Tomáše Dobeše v 41 letech jsou taky na velmi dobré úrovni.  Ale celý tým se snaží a nehraje špatně, ale vše ovlivňuje hodně detailů a maličkostí – zranění, nepřítomnosti hráčů atd. Příjemným překvapením je, že v úterý a pátek je na tréninku hodně lidí a 2 – 3 brankáři.

6)  Je známo, že jako trenér A mužstva musíš úzce spolupracovat i s trenérem naší  rezervy  Milanem Měchurou.  Jak se ti s tímto ostříleným koučem spolupracuje?

S Měchem je vše bez problémů, co  řeknu, to platí J Když je potřeba, kluci z béčka pomůžou, ikdyž momentálně jsou kádry obou týmů dostatečně široké a tak kluci nemusí chodit sobotu a neděli.

7)  Co říkáš na jeho výsledky, nechodíš za ním někdy i pro nějakou radu? A byl si překvapen, že ti poslal SMS o nominaci do zápasu s Čejčem?

Výsledky béčka jsou super, klukům to přeju. Nominace překvapivá nebyla, on mě otravoval už dřív J Ale mně to zdravotní stav nedovolil. Za zápas s Čejčem jsem byl rád, že jsem si poločas zahrál, bohužel mně koleno oteklo a tak se zapojím zase až na jaře.

8)  Víme, že jsi ve výboru, jak si spokojený celkově s podzimní částí sezony z tohoto pohledu?

Jako výbor jsme spokojení si myslím, ale samozřejmě je pořád co zlepšovat.

9) Díky za pár slov, poslední otázka - co by si chtěl říct hráčům, fanouškům a lidem co se snaží dělat fotbal u náš lepš?

Fanoušci byli zvyklí na samé výhry minulý rok, ale toto je jiná soutěž, kde jsou mnohem kvalitnější hráči a týmy a tak by měli pochopit, že každé body jsou pro nás zlaté a být trochu tolerantnější a víc kluky povzbudit. Samozřejmě všem děkuji za podporu a za to co pro fotbal v Miloticích dělají.

 

Autor: Štěpán Novák 4.10. 2017